Design glas – kunstwerken van glas

Design glas – kunstwerken van glas zijn ruim vertegenwoordigd bij Van Bellen Art. Een gevarieerde collectie vazen en schalen in allerlei soorten maten die u zowel in de galerie en online.

Ga direct naar een overzicht van de collectie: KLIK HIER

Glassculpturen van onder andere Loranto glas, Vetro glas, gilde glas en Maleras Glas uit Zweden vindt u bij ons in de winkel.

Ook hebben we Design glas in de vorm van verlichting in de collectie van onder andere Arno France, en ook Loranto. Er zijn verschillende manieren om kunst te maken van glas. Hieronder geven we een overzicht van de meest voorkomende.

Glasblazen:

Bij handgemaakt, mondgeblazen glas worden glazen voorwerpen vervaardigd door lucht te blazen in roodgloeiend, vloeibaar gemaakt glas. Het is een vrij moeilijke glaskunst techniek en vereist veel geduld en aanleg.

Het warme en vloeibare glas wordt “geplukt” met behulp van een pijp in een smeltoven. Aan het eind van de pijp wordt het glas gevormd met behulp van houten of metalen tool en d.m.v. blazen in de pijp. Er wordt gewerkt bij een temperatuur variërend van 1100 – 1200 graden Celcius.

Gebrandschilderd glas:

Het gebrandschilderd glas is een proces dat bestaat uit monteren met behulp van verschillende materialen van stukken van vlakglas, gebaseerd op een vooraf uitgevoerde tekening.

De stukjes glas kunnen worden ingebed in stokken van lood, koper, maar ook in stenen of geperforeerde platen, volgens het systeem van schermen. De techniek van een glazen plaat, die bestaat uit het glas delen met beton of hars, komt dicht bij dit proces.

Ga direct naar een overzicht van de collectie: KLIK HIER