Henry Brand schilderijen

Bij van Bellen Art zijn de schilderijen van Henry Brand altijd in de collectie aanwezig. Zijn schilderijen kenmerken zich door de warme kleuren en de goede prijs- kwaliteit verhouding.
De schilderijen van Henry Brand zijn geschilderd met olieverf en zijn vast stadsgezichten met een markt of een haven.

In de schilderijen zit veel herkenning, maar net genoeg zodat een groot deel aan de fantasie overblijft. Dit maakt dat de schilderijen lang blijven boeien.
Zowel in een modern als een een klassieker interieur komen de schilderijen van Henry Brand tot zijn recht. De schilderijen zijn aan de zijkanten meegeschilderd en kunnen zodoende zonder extra ligt worden opgehangen.

Direct naar: DE COLLECTIE

Geboren in 1944 en hij woont, werkt en leeft in de omgeving van Amsterdam. Hij schildert vooral stadsgezichten en bloemenstillevens.
Het plezier dat hij in schilderen heeft en het werken naar een bevredigend eindresultaat motiveren hem steeds weer.┬áHet is vooral een paletmes dat vorm en kleur brengt in zijn schilderijen die – ondanks het klassieke thema – door deze manier van werken een moderne, alledaagse uitstraling krijgen.
Zelfs een klassiek thema krijgt op deze manier de nodige dynamiek en uitstraling van een werk van deze tijd.

Het mondiale, rijke leven in de stad of de kleurrijke bloemenpracht van een herfstboeket.
Vlot en wulps opgezette olieverf in diepe aardetinten zoals gebrande sienna, okers en mosgroen zorgen steeds voor een boeiende voorstelling.
Een kleurrijk spektakel aan de muur. De franse invloeden in een aantal van zijn werken zijn te herleiden naar schildersessies die hij organiseert in met name Normandie, Honfleur en Trouville.

Direct naar:DE COLLECTIE