We gaan ruimte maken dus profiteer 16 t/m 30 april van 20 % korting op kunstwerken in voorraad bij aankoop  in de winkel in Brielle. Informeer naar de voorwaarden.

Frans van Straaten bronzen beeld ‘Leeuw’

Frans van Straaten bronzen beeld ‘Leeuw’ is een geweldig beeld van 48 cm hoog. Brons is zwaar en grof maar toch weet Van Straaten, zoals in al zijn beelden, ongelofelijk veel beweging uit te beelden. Deze leeuw, van massief brons, draait zich wild om ter verdediging of tijdens de jacht. Hoewel de beelden van Frans van Straaten uiterst realistisch zijn, heeft hij toch gekozen voor strakke lijnen. Hierdoor zie je geen vacht bij de dieren, maar krijgt je wel een bijzonder en uiterst creatief werk. Deze leeuw is te bewonderen in de galerie in Brielle

De prijs is op aanvraag vanwege hogere prijzen in het buitenland.

Beschrijving

Frans van Straaten bronzen beeld ‘Leeuw’

 

Frans van Straaten bronzen beeld ‘Leeuw’ is een geweldig beeld van 48 cm hoog. Brons is zwaar en grof maar toch weet Van Straaten, zoals in al zijn beelden, ongelofelijk veel beweging uit te beelden. Deze leeuw, van massief brons, draait zich wild om ter verdediging of tijdens de jacht. Hoewel de beelden van Frans van Straaten uiterst realistisch zijn, heeft hij toch gekozen voor strakke lijnen. Hierdoor zie je geen vacht bij de dieren, maar krijgt je wel een bijzonder en uiterst creatief werk. Deze leeuw is te bewonderen in de galerie in Brielle.

Kracht en beweging zijn woorden die kenmerkend zijn voor het werk van Frans van Straaten. Hij gebruikt mooie klassieke lijnen die nimmer vervelen. Met aandacht voor details en met scherpe lijnen weet hij de essentie van een beeld weer te geven. Daarnaast speelt ruimtelijkheid een belangrijke rol. Er zit kracht en spanning in zijn werk, maar tegelijk blijft het sierlijk en luchtig.

Het is niet eenvoudig aan te geven waarom mensen zich aangetrokken voelen tot de beelden van Frans van Straaten. Kwaliteit in vorm, zeggingskracht en materiaal, de redenen zijn vaak zeer persoonlijk en veelal is het een kwestie van smaak.

Extra informatie

Afmetingen 48 cm
Genre

Dieren

Hoogte (cm)

48

Kunstenaar

Frans van Straaten

Materiaal

Brons