Frank Herben foto Rotterdam ‘Upside Down’

Frank Herben foto Rotterdam ‘Upside Down’ is een  foto van ‘De Kop van Zuid’ in Rotterdam met weerkaatsing bij nacht.

De afmetingen zijn 180 x 90 cm

 

 695,00

Beschrijving

Frank Herben foto Rotterdam ‘Upside Down’

Frank Herben foto Rotterdam ‘Upside Down’ is een  foto van ‘De Kop van Zuid’ in Rotterdam met weerkaatsing bij nacht.

De Night Citylight Reflection serie is een reeks van zeer hoge resolutie panorama stadsaanzichten bij nacht.
De foto’s zijn speciaal geschoten en ontwikkeld voor grote weergave op geborsteld metaal.

Het donkere vignet of contouren aan de randen met het onderwerp centraal in het midden verlicht, zorgt dat het werk subtiel wordt weergegeven en niet schreeuwt aan de muur zoals vaak grote (stads) voorstellingen dat doen.
Het werk is met een hoge pixel radius geschoten en geprint waardoor, bij een gelijk verdeelde belichting in volledige weergave, de kleinste details in de voorstelling zichtbaar zijn. Het staal geeft een prachtig reliëf en is op de lichte delen bijna blanco geborsteld, terwijl bij de donkere delen de inkt het metaal volledig bedekt. Dit zorgt voor een groot contrast tussen glinsterend licht en mat donker.
De combinatie van een donkere lucht, de verlichting in de stad en de waterreflectie geven een dan ook een magische lichtschouwspel.
Verschillende standpunten en belichtingen op de print (spotjes of daglicht) geven dan ook steeds een ander uiterlijk aan het werk waardoor het stadsaanzicht tot leven komt. De verlichte straten en ramen van de panden lijken in beweging te zijn. Alsof er elk moment een auto langs rijdt, een boot langs vaart en of iemand het licht aan of uit doet op een verdieping van een kantoorpand.

Dit maakt de platen van de Dark City Light Reflection serie tot unieke eyecatchers voor aan de muur en vandaar alleen verkrijgbaar op geborsteld staal vanaf 180 cm.

Extra informatie

Afmetingen 180 × 90 cm
Breedte (cm)

180

Hoogte (cm)

90

Kunstenaar

Frank Herben

Materiaal

Dibond

Genre

Fotografie, Steden, Stadsgezichten

Oriëntatie

Landscape