Aanbieding!

Loranto glazen schaal ‘Savannah’

Aanbieding!

Loranto glazen schaal ‘Savannah’  is modern, fantasierijk, vrolijk. Kunstzinnig, abstract, figuratief en stijlvol.
De schaal is 40 cm breed.

Aanwezig in de galerie.

Mooi te combineren met de bijpassende vaas.

Oorspronkelijke prijs was: € 99,50.Huidige prijs is: € 80,00.

Op voorraad

Beschrijving

Loranto glazen schaal ‘Savannah’

Loranto glazen schaal ‘Savannah’  is modern, fantasierijk, vrolijk. Kunstzinnig, abstract, figuratief en stijlvol. U vindt het allemaal in onze brede collectie van glazen objecten.

Murano glas uit Venetië en glasobjecten en kristal uit Noord Bohemen. Alle objecten worden met de hand gemaakt. Indien gewenst kunnen we ook objecten speciaal naar uw wens laten ontwerpen en laten maken. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. De glazen vazen en schalen, maar ook de sculpturen en beelden van kristal kenmerken zich door de uitstekende prijs / kwaliteit verhouding. U koopt een prachtig kunstobject voor een mooie prijs.

In de glasblazerij in Bohemen is een historische regio in Tsjechië. Loranto glazen schaal ‘Savannah’ is daar met echt ambacht geblazen.

Kristalglas

Het Boheemse kristal is over de gehele wereld bekend. De omgeving van bijvoorbeeld Karlovy Vary leent zich uitstekend voor het onttrekken van grondstoffen voor het vervaardigen van kristal en glas.
Er is in de omringende bossen voldoende hout en geschikt zand te vinden. De kwalificatie “kristal” wordt gegeven aan glas met een hoog loodgehalte. Hierdoor krijgt het glas het vermogen te schitteren als diamant.

Een bezoek aan een glasfabriek en het glasblazen zelf is een absolute must bij een bezoek aan Tsjechië. Door heel het land, maar met name in (Noord-, West Bohemen) kunt u bij de talloze glasblazerijen kennismaken met deze eeuwenoude ambacht. U al daar ook zien hoe vazen zoals Loranto glazen schaal ‘Savannah’ zijn geblazen.

Het is een uitermate bijzonder gezicht om een glasblazer bezig te zien met zijn blaaspijp, het gloeiende glas en de enorm hete oven. Met een rood aangelopen hoofd blazen, de doorgaans, mannen het glas in allerlei vormen. Van glazen, schalen tot vazen.

Naast Van Bellen Art hebben we ook een winkel onder de naam Artconsilio in Oud-Beijerland.

Via deze link gaat u naar het overzicht van de: Loranto Collectie

Extra informatie

Afmetingen 40 × 5 cm
Hoogte (cm)

5

Breedte (cm)

40

Kunstenaar

Loranto

Materiaal

Glas

Andere suggesties…