Gratis verzenden in NL vanaf €. 100,-

Espen Hagen origineel schilderij ‘Chief’s wife’

Espen Hagen origineel schilderij ‘Chief’s wife’ is geschilderd op linnen en voorzien van een zwarte lijst.

De afmetingen zijn 160 x 130 cm.

Vraag vrijblijvend een proefplaatsing aan.

 1.250,00

Beschrijving

Espen Hagen origineel schilderij ‘Chief’s wife’

Espen Hagen origineel schilderij ‘Chief’s wife’ is geschilderd op linnen en voorzien van een zwarte lijst.

Espen Greger Hagen werd geboren in Trondheim (Noorwegen) in 1964. Na een studie schilderen en beeldhouwen aan het Emily Carr College van Vancouver, volgde Hagen een opleiding aan Rietveldacademie in Amsterdam, waar hij in 1990 afstudeert. Tijdens en na zijn studie heeft het buitenland altijd aan Espen Hagen getrokken.

Met regelmaat maakte Espen Hagen lange trektochten door Noord Amerika en Mexico. Gedurende deze reizen maakte hij portretten van de markante Noord Amerikaanse Indianen en de inheemse Mexicaanse bevolking. De opvallende en sprekende stijl van werken en de manier waarop Hagen door de combinatie van verschillende technieken het “karakter” van zijn personages wist vast te leggen bleef niet onopgemerkt.

Vanaf halverwege de jaren 90 werkte Espen Hagen nauw samen met zijn vriend Herman Brood. Espen Hagen was de “coming man” in de Nederlandse schilderskunst. Dankzij de veelvuldige exposities in zowel binnen- als buitenland en zijn regelmatige televisieoptredens was de ster van deze getalenteerde kunstenaar sterk rijzende. Op 10 april 2008 is Espen Greger Hagen overleden aan de gevolgen van een hartstilstand

Extra informatie

Afmetingen 130 × 160 cm
Breedte (cm)

130

Hoogte (cm)

160

Kunstenaar

Espen Hagen