Gratis verzenden in NL vanaf €. 50,-

Fred Wieser schilderij ‘Abstract II’

Fred Wieser schilderij ‘Abstract II’ is een uniek schilderij op gebouwd uit verschillende materialen zoals papier, karton en verf.

De afmetingen zijn 70 x 70 cm.

 495,00

Beschrijving

Fred Wieser schilderij ‘Abstract II’

Fred Wieser schilderij ‘Abstract II’ is een uniek schilderij op gebouwd uit verschillende materialen zoals papier, karton en verf.

Abstractie in Harmonie

Het werk van Fred Wieser is het resultaat van een zoektocht naar kleur, vorm en harmonie. Een schilderij ‘groeit’ naar een eindresultaat. “Harmonie en evenwicht zijn alleen te bereiken door tegenstellingen te herkennen en erkennen. In mijn werk probeer ik daarin te groeien, maar in het algemeen kijk ik ook zo naar het leven.”

Gevels, containers en herfstkleuren

“Het maken van abstract werk is voor mij bijna geen keus”, aldus Fred Wieser, “maar een stijl die dicht bij mijn belevingswereld staat. Mijn werkproces is boeiend en uitdagend. Ik ben hierin vrij berekenend, en kijk meer dan dat ik schilder. Ik wordt geïnspireerd door diverse onderwerpen en objecten zoals oude gevels, containers in een haven, herfstkleuren en meer. Ik zet deze inspiratiebronnen om in kleurschakeringen, vormen en structuren. Kortom, een eigen beeldtaal.”

Kleur speelt een belangrijke rol in het werk van de kunstenaar. “Ik vind het een uitdaging om de bedachte combinaties van kleuren en tinten in het eindresultaat terug te zien”, vertelt hij. “Een schilderij is niet klaar als dat aspect niet klopt. Ik schilder van donker naar licht. Zo kan ik de onderliggende lagen deels zichtbaar laten. Dit geeft extra diepte en kracht aan het werk.”

Balans en harmonie zijn belangrijke elementen in het werk van Wieser. “De natuur bijvoorbeeld, is niet alleen maar mooi. De groei van de lente staat tegenover het verval van de herfst. Dit zorgt ervoor dat er balans is en dus harmonie. De zoektocht naar deze elementen gaat met ups en downs. Het komt ook regelmatig voor dat het schilderproces niet verloopt zoals ik dat wil. Dit heeft onder andere te maken met je emotionele gemoedstoestand, die niet altijd hetzelfde is. Ik leg een werk dan een tijdje weg en pak het later weer op. Ik kijk er dan ook vaak weer anders tegenaan.”

Over de kunstenaar

Fred Wieser begon ongeveer 12 jaar geleden als autodidact met het maken van schilderijen. “Het maken van kunst komt voort uit een innerlijk behoefte om ‘mooie schilderijen’ te maken en me daarin te ontwikkelingen.” De kunstenaar exposeerde onder andere in Zoetermeer, Amsterdam, Heemstede en Willemstad.

Extra informatie

Afmetingen 70 × 70 cm
Breedte (cm)

70

Genre

Abstract

Hoogte (cm)

70

Met/ zonder lijst

zonder lijst

Andere suggesties…