Gratis verzenden in NL vanaf €. 50,-

Guy Olivier monotype ‘Frans Café’

Guy Olivier monotype ‘Frans Café’
De sfeer van een oud Frans cafeetje wordt op tekende wijze neergezet en naar mate je langer kijkt zie je steeds meer details.
De afmetingen van dit werk zijn 115 x 145 cm.

Wordt geleverd met lijst.

Vraag vrijblijvend een proefplaatsing aan.

Aanwezig in Brielle.

 1.695,00

Op voorraad

SKU GO1 Categories , Tags , ,

Beschrijving

Guy Olivier monotype ‘Frans Café’

Guy Olivier beleeft een nieuwe periode van artistieke inspiratie en diepgang vanuit zijn atelier in Luik, de Waalse stad aan de Maas. Zijn hoogstpersoonlijke stijl vindt ondertussen door het hele land en daarbuiten erkenning. In zijn werken is het feestelijk druk, maar ingetogen.

Ondanks de dynamiek van de afgebeelde personages zijn ze feitelijk rustig, als je kijkt naar hoe de verven elkaar raken en het kleurgebruik zich vermengd heeft tussen heuvels van tubevorming en penseelstreek.

Frans T. Stoks schreef over het werk van Olivier: ‘ in Guy Oliviers schilderijen manifesteert de zuidelijke levenskunst zich altijd met een absurdistische knipoog of met een groteske uitvergroting en bijna altijd met een culinaire verwijzing of ondertoon.

Blanke armen van meisjes als boudins blancs, rode pruilmondjes die aan de fraises glacesaus hebben gezeten. Ogenparen die zelden de zelfde kant uitkijken – daarvoor zijn de decolletés en de rues d’amour te diep, de ijscoupes te romig en verleidelijk, en is het gezelschap te divers.

Voorwaar: Je komt ogen tekort’

Extra informatie

Afmetingen 145 × 115 cm
Genre

Figuratief, Mensen

Oriëntatie

Landscape

Breedte (cm)

145

Hoogte (cm)

115

Kunstenaar

Guy Olivier

Met/ zonder lijst

met lijst