Hans Innemee schilderij ‘Wondering’

Hans Innemee schilderij ‘Wondering’ is een prachtig handfinished monotype van Hans Innemée.

De afmetingen zijn 70 x 100 cm.

Vraag vrijblijvend een proefplaatsing aan.

 1.950,00

Beschrijving

Hans Innemee schilderij ‘Wondering’

Hans Innemee schilderij ‘Wondering’ is een prachtig handfinished monotype van Hans Innemée.

Een voorzitter van de raad van bestuur van een multinational heeft een werk van Hans in zijn vergaderkamer en moet ontroerd glimlachen wanneer hij over de schouder van de onderhandelaar tegenover hem heen de lichtvoetige relativering van zijn ernstige besprekingen verbeeld ziet. De dieren hebben hun handen vol aan elkaar en zetten zo hun vraagtekens bij de noodzaak van een strategie die het marktaandeel van 89% naar 91% kan doen stijgen.

Een huismoeder geniet dagelijks van een tafereel met kippen en eieren, ziet elke dag weer andere gelaatsuitdrukkingen, herkent de familiaire beslommeringen en affaires in hun simpele maar rake typering. Ze lacht even om haar zorgen.

Wie de wereld probeert te ontdoen van poespas en de schone schijn en terug wil keren naar de essentie, de eenvoud, basale emoties, de aandoenlijke onbeholpenheid van de menselijke communicatie, komt gemakkelijk in de gevoelswereld van een kind terecht. De beeldtaal van Hans Innemée is een taal die door alle kinderen wordt begrepen. En door volwassenen die haar niet hebben afgeleerd.

“Een schilderij moet suggereren. Hoe meer je de toeschouwer de kans geeft zelf naar betekenissen te raden, hoe rijker een schilderij is. Een kunstwerk moet je fantasie prikkelen, energie vrijmaken. Alles wat je voor de kijker invult, ontneem je hem. Daarom werk ik eraan om steeds meer weg te laten. Minder is meer”. Het werk van Hans wordt vertegenwoordigd door diverse galeries in Nederland, Duitsland en Japan.

Extra informatie

Afmetingen 100 × 70 cm
Genre

Dieren

Oriëntatie

Landscape

Breedte (cm)

100

Hoogte (cm)

70

Kunstenaar

Hans Innemee

Met/ zonder lijst

zonder lijst

Andere suggesties…