Hans Innemee zeefdruk ‘The Nightwalk…’

Prachtige zeefdruk op linnen met een mooie titel!  ‘The nightwalk’ is een parodie op de nachtwacht, als u het werk bekijkt zal u dit er ook in terugvinden. Hier is er maar 1 van en volledig met de hand afgewerkt door Hans Innemee. Dit betreft eigenlijk een half origineel. De afmetingen zijn 60 x 80 cm.

 

 995,00

Uitverkocht

Beschrijving

De zeefdruk ‘The Nightwalk’ is gebaseerd op de nachtwacht van Rembrand. Het origineel was in opdracht van het Rijksmuseum gemaakt.

Heel veel mensen hebben werk van Hans Innemée. Hij is een succesvol kunstenaar! Wie het succes liever laat toetsen door een erkend kunstcriticus of wil afmeten aan het aankoopbeleid van toonaangevende kunstmusea komt tot een heel andere conclusie. Een voor mij veel aantrekkelijker en niet in cijfers uit te drukken bewijs wordt geleverd door de reacties van kopers en kijkers.

Een voorzitter van de raad van bestuur van een multinational heeft een werk van Hans in zijn vergaderkamer en moet ontroerd glimlachen wanneer hij over de schouder van de onderhandelaar tegenover hem heen de lichtvoetige relativering van zijn ernstige besprekingen verbeeld ziet. De dieren hebben hun handen vol aan elkaar en zetten zo hun vraagtekens bij de noodzaak van een strategie die het marktaandeel van 89% naar 91% kan doen stijgen.

Een huismoeder geniet dagelijks van een tafereel met kippen en eieren, ziet elke dag weer andere gelaatsuitdrukkingen, herkent de familiaire beslommeringen en affaires in hun simpele maar rake typering. Ze lacht even om haar zorgen.

Wie de wereld probeert te ontdoen van poespas en de schone schijn en terug wil keren naar de essentie, de eenvoud, basale emoties, de aandoenlijke onbeholpenheid van de menselijke communicatie, komt gemakkelijk in de gevoelswereld van een kind terecht. De beeldtaal van Hans Innemée is een taal die door alle kinderen wordt begrepen. En door volwassenen die haar niet hebben afgeleerd.

“Een schilderij moet suggereren. Hoe meer je de toeschouwer de kans geeft zelf naar betekenissen te raden, hoe rijker een schilderij is. Een kunstwerk moet je fantasie prikkelen, energie vrijmaken. Alles wat je voor de kijker invult, ontneem je hem. Daarom werk ik eraan om steeds meer weg te laten. Minder is meer”. Het werk van Hans wordt vertegenwoordigd door diverse galeries in Nederland, Duitsland en Japan.

Extra informatie

Afmetingen 80 × 60 cm
Genre

Dieren

Oriëntatie

Landscape

Breedte (cm)

80

Kunstenaar

Hans Innemee

Met/ zonder lijst

zonder lijst

Andere suggesties…