Hans Jochem Bakker schilderij ‘Change To Be Me II’

Mix-Media uniek kunstwerk met Epoxy overgoten, is a combinatie van diverse moderne hoogwaardige print- en druktechnieken in combinatie met ambachtelijk handwerk. De uiteindelijke bewerking met epoxy zorgt ervoor dat er een prachtig effect ontstaat. Door het gebruik van epoxyhars laten de kunstwerken zich moeilijk fotograferen. Een mooi schilderij !

Limited Edition van 10 stuks !

Vraag naar de beschikbaarheid.

De afmetingen zijn 100 x 120 cm

 

 2.195,00

SKU HJB10-1-3-1 Categories , Tags , ,

Beschrijving

Hans Jochem Bakker schilderij ‘Change To Be Me II’

Dit bijzonder mooie kunstwerk van Hans Jochem Bakker is vervaardigd in een beperkte oplage van 10 stuks. Mixed media op dibond, waar je de acrylstreken haast kunt voelen! Het geheel is overgoten met een laag epoxyhars voor een verbluffend effect.

De kentekenplaten in het doek is fotografie, maar dat is dan ook een onderdeel van de gemengde techniek die veel kunstenaars gebruiken tegenwoordig.

Hans Jochem Bakker (1948) is een autodidact uit een oud kunstenaarsgeslacht. Geïnspireerd door kunstenaars als Salvador Dalí, Miró en Picasso heeft hij delen van hun zuidelijke temperament overgenomen in zijn thematiek, zoals een bijzondere belangstelling voor vogels, paarden en vrouwen.

Zijn thema ligt niet van tevoren vast, ontstaat bij wijze van spreken pas wanneer de kwast voor de eerste keer het nog blanke doek raakt. Zo spontaan mogelijk, eerlijk, recht uit het gepassioneerde kunstenaarshart.

Een afgerond verhaal bestaat zelfs niet eens. Alles is in beweging, en dat is ook de belangrijkste reden om te blijven schilderen.

Behalve de grotere vrijheid en daarmee de mogelijkheid om meteen te reageren, in te spelen op datgene wat onder de hand ontstaat, is er ook ruimte om aandacht te besteden aan de compositie, de structuur en het materiaal.

Daarmee wordt de schilderhandeling compleet en wordt het schilderij een eenheid van vorm, kleur en beweging.

Extra informatie

Afmetingen 100 × 120 cm
Kunstenaar

Hans Jochem Bakker

Genre

Figuratief, Mensen

Oriëntatie

Portrait

Breedte (cm)

100

Hoogte (cm)

120

Materiaal

Dibond, Epoxy

Andere suggesties…