Hans Jochem Bakker schilderij ‘Masquerate’

Limited Edition op kunstleder.

Het Art Leather dibond heeft natuurlijke luxe uitstraling. Omdat wij gebruikmaken van een speciale druktechniek op het artificial leather/ kunstleder blijft de leernerf duidelijk zichtbaar en behoudt het de unieke soft touch van het leer.
Het kunstwerk is gemonteerd op 3 mm dik alu-dibond panelen en voorzien van een ophangprofiel. Edities worden voorzien van een certificaat.

De afmetingen zijn 100 x 120 cm

 895,00

Beschrijving

Hans Jochem Bakker schilderij ‘Masquerate’

Hans Jochem Bakker schilderij ‘Masquerate’ heeft hij geschilderd en gebruik gemaakt van gemengde techniek waardoor dikke lagen verf zijn ontstaan die de levendigheid van het schilderij benadrukken.

De kentekenplaten in het doek is fotografie, maar dat is dan ook een onderdeel van de gemengde techniek die veel kunstenaars gebruiken tegenwoordig.

Hans Jochem Bakker (1948) is een autodidact uit een oud kunstenaarsgeslacht. Geïnspireerd door kunstenaars als Salvador Dalí, Miró en Picasso heeft hij delen van hun zuidelijke temperament overgenomen in zijn thematiek, zoals een bijzondere belangstelling voor vogels, paarden en vrouwen.

Zijn thema ligt niet van tevoren vast, ontstaat bij wijze van spreken pas wanneer de kwast voor de eerste keer het nog blanke doek raakt. Zo spontaan mogelijk, eerlijk, recht uit het gepassioneerde kunstenaarshart.

Een afgerond verhaal bestaat zelfs niet eens. Alles is in beweging, en dat is ook de belangrijkste reden om te blijven schilderen.

Behalve de grotere vrijheid en daarmee de mogelijkheid om meteen te reageren, in te spelen op datgene wat onder de hand ontstaat, is er ook ruimte om aandacht te besteden aan de compositie, de structuur en het materiaal.

Daarmee wordt de schilderhandeling compleet en wordt het schilderij een eenheid van vorm, kleur en beweging.

Extra informatie

Afmetingen 100 × 120 cm
Genre

Figuratief, Mensen

Oriëntatie

Landscape

Hoogte (cm)

100

Kunstenaar

Hans Jochem Bakker

Breedte (cm)

120

Andere suggesties…