Steve Nijbroek ‘VW Bus’

De iconische VW bus is ook een rode draad in het werk van Steve Nijbroek. Dit doek bestaat uit fijne penseelstreken gecombineerd met dik aangebrachte klodders verf en dit alles met de kenmerkende felle kleuren van Nijbroek. Een geweldig werk voor de liefhebbers van het werk van Nijbroek en de Volkswagen bus. De afmetingen van dit schilderij zijn 80 x 80 cm.

Op aanvraag te bezichtigen in de galerie.

 1.200,00

Op voorraad

Beschrijving

 Steve Nijbroek ‘VW Bus’

De iconische VW bus is ook een rode draad in het werk van Steve Nijbroek. Dit doek bestaat uit fijne penseelstreken gecombineerd met dik aangebrachte klodders verf en dit alles met de kenmerkende felle kleuren van Nijbroek. Een geweldig werk voor de liefhebbers van het werk van Nijbroek en de Volkswagen bus.

Steve Nijbroek, geboren op 1 april 1964, is een autodidacte kunstenaar met zijn atelier in Oud-Beijerland. De vele kleuren en kinderlijke vormen verraden al enigszins zijn inspiratiebronnen. Zo is Nijbroek geïnspireerd door de COBRA-beweging en tekenfilmfiguren als Donald Duck, maar verrassend genoeg ook door kunstenaars en musici als Jean-Michel Basquiat, Jacob Herskind, Mozart, Jimi Hendrix en Black Crowes.

Steve Nijbroek bedenkt kleurrijke composities en brengt deze vervolgens in zijn atelier tot leven op doeken, beelden en vazen. Zijn werk spreekt alle lagen van de bevolking aan waardoor zijn werk verkocht wordt aan particulieren maar ook aan gemeente instellingen en bedrijven. Als je goed kijkt is de kleurrijke noot van Nijbroek overal te vinden en spreidt zijn werk over Nederland als een olievlek.

Hij is ook een kunstenaar die zichzelf blijft vernieuwen en blijft experimenteren. Waar hij eerst voornamelijk doeken schilderde combineert hij tegenwoordig steeds vaker de kunst met functionaliteit. Zo beschildert hij ook dressoirs en vazen en geeft hij deze de echte ‘Nijbroek-look’.

Extra informatie

Afmetingen 80 × 80 cm
Genre

Vervoer, PopArt

Breedte (cm)

80

Hoogte (cm)

80