We gaan ruimte maken dus profiteer 16 t/m 30 april van 20 % korting op kunstwerken in voorraad bij aankoop  in de winkel in Brielle. Informeer naar de voorwaarden.

Wil Lof schilderij ‘Marian 1401’

Hoewel de schilderijen grotendeels abstract zijn en bestaan uit grote prachtige kleurvlakken, is er vaak wel een figuur of dame in te herkennen.

Dit schilderij kan een prachtig twee luik vormen met ‘Marian 1402’.

De afmetingen van dit schilderij zijn 100 x 40 cm.

 1.200,00

Uitverkocht

Beschrijving

Wil Lof schilderij ‘Marian 1401’

Wil Lof schilderij ‘Marian 1401’ is een origineel schilderij van Wil Lof in de afmetingen 100 x 40 cm.

Schilderijen van Wil Lof zijn abstracte composities, die door hun figuratie bij velen emoties oproepen. Dat is ook de essentie van haar drijfveer, ze gelooft in kunst als medium om gevoelens van emotie, ontroering en saamhorigheid op een aansprekende en herkenbare manier over te brengen op anderen

Haar figuratieve schilderijen, uitgevoerd in acryl op canvas, linnen of papier, tonen geabstraheerde vrouwenfiguren, die samenkomen, samenzijn, en weer hun weegs gaan. Soms zijn de kleuren krachtig en geprononceerd, soms ook vaag en lossen de figuren op in de achtergrond.

De composities zijn mysterieus en speculatief in de onderlinge relatie van de rudimentaire gestalten, die in hun lichaamstaal primaire gevoelens als liefde, verbondenheid, angst, isolationisme en dergelijke communiceren. In andere werken roepen de beeldvlakken en het lijnenspel visuele beelden op, die de toeschouwer voeren naar versluierde verten.

Wil’s abstracties voeren soms zover, dat er geen figureren meer te onderscheiden zijn, maar enkel een spel van rechte of gebogen lijnen. Niet zelden leiden zulke kleurcomposities bij de toeschouwer tot speculatieve verbeelding en interpretatieve inbeelding van het schilderij.

Wil Lof past in haar schilderijen een bijzondere schildertechniek toe. Elk schilderij bevat een gelaagde reeks transparante taferelen, waardoor toon en compositie van de afbeelding wisselt met het invallende dag- of kunstlicht. De daaruit resulterende dynamiek zorgt voor verrassende en spannende wisselingen als dagen en seizoenen verstrijken.

 

Extra informatie

Afmetingen 40 × 100 cm
Genre

Figuratief, Mensen

Oriëntatie

Portrait

Breedte (cm)

40

Hoogte (cm)

100

Kunstenaar

Wil Lof

Met/ zonder lijst

zonder lijst

Andere suggesties…

  • Wil Lof schilderij 'Marian 1402'

    Wil Lof schilderij ‘Marian 1402’

    Waardering 0 uit 5
     1.200,00