Wil Lof Giclee ‘Florine 03-04’

Giclees van Wil Lof zijn Op hoogwaardig linnen gedrukt en door Wil met de hand afgewerkt. Ze worden gemaakt in een gelimiteerde oplage van 100 stuks en geleverd met certificaat.
De afmetingen van dit schilderij zijn 120 x 100 cm.

 795,00

Beschrijving

Wil Lof Giclee ‘Florine 03-04’

Giclees van Wil Lof zijn Op hoogwaardig linnen gedrukt en door Wil met de hand afgewerkt. Ze worden gemaakt in een gelimiteerde oplage van 100 stuks.

Haar figuratieve schilderijen, uitgevoerd in acryl op canvas, linnen of papier, tonen geabstraheerde vrouwenfiguren, die samenkomen, samenzijn, en weer hun weegs gaan. Soms zijn de kleuren krachtig en geprononceerd, soms ook vaag en lossen de figuren op in de achtergrond.

De composities zijn mysterieus en speculatief in de onderlinge relatie van de rudimentaire gestalten, die in hun lichaamstaal primaire gevoelens als liefde, verbondenheid, angst, isolationisme en dergelijke communiceren. In andere werken roepen de beeldvlakken en het lijnenspel visuele beelden op, die de toeschouwer voeren naar versluierde verten.

Wil’s abstracties voeren soms zover, dat er geen figureren meer te onderscheiden zijn, maar enkel een spel van rechte of gebogen lijnen. Niet zelden leiden zulke kleurcomposities bij de toeschouwer tot speculatieve verbeelding en interpretatieve inbeelding van het schilderij.

Wil Lof past in haar schilderijen een bijzondere schildertechniek toe. Elk schilderij bevat een gelaagde reeks transparante taferelen, waardoor toon en compositie van de afbeelding wisselt met het invallende dag- of kunstlicht. De daaruit resulterende dynamiek zorgt voor verrassende en spannende wisselingen als dagen en seizoenen verstrijken.

Wil Lof exposeerde te Chania (Kreta), gevolgd door een expositie in Port d’Andratx op Mallorca en deelname aan de 4e Biennale dell’Arte Contemporanea te Florence in 2003.
Wil neemt deel aan de Muestra Internacional de Arte Contemporáneo Ciudad de San Sebastián in 2004 en toont haar werk in Barcelona, op de One Art Fair van de Frankfurter Buchmesse en in het Latin American Art Museum van Miami. In latere jaren neem ze deel aan Arte Sevilla (Spanje) en exposeert solo in Chania (Kreta, Griekenland). Exposities in Biarritz en Saint Jean de Luz in Frans Baskenland volgen. Behalve in de badplaats Saint Jean de Luz exposeerde ze ook in Puerto Banùs (Malaga, Spanje). Haar werk werd ook getoond in Mar del Plata (Argentinië) en in Montréal (Canada).

Wil Lof is permanent vertegenwoordigd met recent werk bij verscheidene galerieën in Nederland, Duitsland, Griekenland, Frankrijk en Spanje.
In het voorjaar van 2015 participeerde Wil in de Calcutta Art Biennale; vanaf juni van dat jaar exposeert zij zowel in India, China, Spanje, Amerika, Zweden en Polen.

Extra informatie

Afmetingen 120 × 100 cm
Genre

Figuratief, Mensen

Oriëntatie

Square

Breedte (cm)

120

Hoogte (cm)

100

Kunstenaar

Wil Lof

Met/ zonder lijst

zonder lijst

Andere suggesties…

 • Wil Lof schilderij 'Ontmoetingen 0516'

  Wil Lof schilderij ‘Ontmoetingen 0516’

  Waardering 0 uit 5
   2.900,00
 • Wil lLof schilderij Mystery_13_05

  Wil Lof schilderij ‘Mysterie 1305’

  Waardering 0 uit 5
   2.400,00
 • Wil Lof schilderij 'Teatro 711'

  Wil Lof schilderij ‘Teatro 711’

  Waardering 0 uit 5
 • Wil lof schilderij 'Autumn' 100 x 180 cm

  Wil Lof schilderij ‘Autumn 1401’

  Waardering 0 uit 5