Ad Verstijnen

In 1984 zei hij het lesgeven voorgoed vaarwel en ging Ad Verstijnen aan de slag als full time kunstenaar. Hij heeft met heel veel stijlen geëxperimenteerd en is zo op zijn eigen kenmerkende schilderstijl gekomen. De beweging die de grootste invloed op hem heeft uitgeoefend is de Cobra-beweging. Deze schilderstijl met als bekendste kunstenaar Karel Appel kenmerkte zich door de kinderlijke manier van schilderen en beeldhouwen. Deze werken zijn vaak opgebouwd uit eenvoudige vormen en felle kleuren om zo tot de denkwereld van een kind te komen.

 

Hij begint al zijn werken met een schets van houtskool. Daarna begint hij met schilderen en het aanbrengen van kleur. Als laatste brengt hij dunne subtiele omlijningen aan. Hierdoor kan het dat zijn uiteindelijke schilderij helemaal anders is dan het oorspronkelijke idee en kan het werk bovendien uit vele lagen werf bestaan.

 

Verstijven heeft op grote kunstbeurzen in binnen- en buitenland geëxposeerd en heeft hierdoor ook grote bekendheid vergaard in de Verenigde Staten en Japan. Naast de vrolijke voorstellingen op zijn doeken zorgt ook de grote handtekening voor een duidelijk herkenbaarheid van zijn werk.

Gerelateerde Kunstenaars

Gerelateerde Kunstwerken