Wil Lof

Wil Lof schilderijen

Schilderijen van Wil Lof zijn abstracte composities, die door hun figuratie bij velen emoties oproepen. Dat is ook de essentie van haar drijfveer, ze gelooft in kunst als medium om gevoelens van emotie, ontroering en saamhorigheid op een aansprekende en herkenbare manier over te brengen op anderen.

Haar figuratieve schilderijen, uitgevoerd in acryl op canvas, linnen of papier, tonen geabstraheerde vrouwenfiguren, die samenkomen, samenzijn, en weer hun weegs gaan. Soms zijn de kleuren krachtig en geprononceerd, soms ook vaag en lossen de figuren op in de achtergrond.

Wil’s abstracties voeren soms zover, dat er geen figureren meer te onderscheiden zijn, maar enkel een spel van rechte of gebogen lijnen. Niet zelden leiden zulke kleurcomposities bij de toeschouwer tot speculatieve verbeelding en interpretatieve inbeelding van het schilderij.

Wil Lof past in haar schilderijen een bijzondere schildertechniek toe. Elk schilderij bevat een gelaagde reeks transparante taferelen, waardoor toon en compositie van de afbeelding wisselt met het invallende dag- of kunstlicht. De daaruit resulterende dynamiek zorgt voor verrassende en spannende wisselingen als dagen en seizoenen verstrijken.

Gerelateerde Kunstenaars

Gerelateerde Kunstwerken

 • Wil Lof schilderij 'Ontmoetingen 0708'

  Wil Lof schilderij ‘Ontmoetingen 0708’

  Waardering 0 uit 5
 • Wil Lof Giclee Mystery 05-01

  Wil Lof Giclee ‘Mystery 05-01’

  Waardering 0 uit 5
   495,00
 • Wil Lof schilderij 'Shea'

  Wil Lof schilderij ‘Shea’

  Waardering 0 uit 5
   1.350,00
 • Wil Lof schilderij 'Avenue 1202'

  Wil Lof schilderij ‘Avenue 1202’

  Waardering 0 uit 5