Snoopy schilderijen door Tom Everhart

De indrukwekkende en meer dan levensgrote schilderijen van Tom Everhart staan tussen de comfortabel, vertrouwde en een nieuwe manier van kijken.

Direct naar de collectie schilderijen: Snoopy Schilderijen.

Als enige kunstenaar die de Peanuts ™-personages in zijn kunst mag gebruiken, maakt Everhart gebruik van het direct herkenbare beeld van Snoopy om een ​​nieuwe gevoeligheid te communiceren – een die tegelijk toegankelijk en exotisch is.
Tom heeft een Masters diploma in beeldende kunst van Yale. Everhart’s carrière begon in SoHo, New York, met zijn vrienden en collega’s, waaronder Andy Warhol en Jean-Michel Basquiat.

Na het aanvaarden van een opdracht van Charles Schulz raakte Everhart gefascineerd door de ‘schitterende architectuur van de zwarte inktlijn van Schulz’ en zijn potentieel voor monumentale verschuivingen in toon en schaal. Everhart’s liefde voor Schulz’s lijn – en zijn opmerkelijke vaardigheid om het te vangen met zijn eigen levendige interpretatie – maakte indruk op Schulz en zette een vriendschap op gang die tot de dood van Schulz in 2000 voortduurde. Everhart is voortdurend op zoek naar wat hij noemt, “de evolutie van het merk. “Van de expressionistische schuine strepen van zijn vroege werken, tot de prismatische stippen van de laatste paar jaar, tot de sculpturale neigingen van zijn meest recente kunst, Everhart heeft een ongeëvenaard oog voor kleur en een bereidheid om te experimenteren met texturen en oppervlakken.

Zijn printprogramma in beperkte oplage is al sinds het midden van de jaren tachtig populair in Noord-Amerika en Azië.

Everhart’s schilderijen op canvas zijn tentoongesteld in musea en galerieën over de hele wereld, waaronder het Louvre (Parijs, Frankrijk), Museu da Cidade (Lissabon, Portugal) ), Suntory Museum (Osaka, Japan) en het Charles M. Schulz Museum (Santa Rosa, CA).

Enkele opmerkelijke verzamelaars zijn Diana Ross, Evan Ross, Jessica en Ashlee Simpson en Whoopi Goldberg.

Direct naar de collectie schilderijen: Snoopy Schilderijen.