Herman Brood beeld ‘De Drummer’

Herman Brood beeld ‘De Drummer’ is een handbeschilderd beeld gemaakt naar aanleiding van het schilderij.

Uitgegeven door Xandra Brood.

Afmetingen 12 x 13 x 13 cm.

 

 

 

 99,50

Beschrijving

Herman Brood beeld ‘De Drummer’

Herman Brood beeld ‘De Drummer’ is een handbeschilderd beeld gemaakt naar aanleiding van het schilderij ‘De Drummer’ van Herman Brood.

Herman Brood was een man die niet in een hokje paste. Werkte met alles wat voor handen was. Cartoonachtige figuren met veel lijnen, korte schetsen.

Zijn onderwerpen schilderde Herman Brood als een sneldichter, die de mensen uitnodigde hem een woord toe te roepen om er vervolgens een reactie op te dichten.

Zijn doeken bevatten soms letterlijk een tekst of gedicht, bijvoorbeeld van Jules Deelder. De werken van Herman Brood lijken op het toppunt van inspiratie de ezel af te vliegen.

Als graffiti schilder bekraste hij regelmatig zijn werk na eerst flink met de kwast en spuitbus in de weer te zijn geweest.

De thema’s zitten vol actie en beweging, niet zelden verstoken van  ( tragie ) komische effecten. De agressiviteit , eenzaamheid, maar vooral ook de betrekkelijkheid van sport komen in zijn kunstwerken aan bod. Net als de muziek van Herman Brood is zijn werk cynisch, rauw, maar wel met een enorme zeggingskracht. De figuren op het doek zitten in dikke contouren in elkaar verstrengeld en geklonterd.

Het ongebreideld primitivisme in zijn schilderijen doet vaak denken aan COBRA. Zijn doeken zijn fel en fluorescerend gekleurd. Hij werkte vaak ook zonder penseel of met doeken plat op de vloer, zoals de Amerikaanse abstract / expressionistische ( of gesture/ action painter ) Jackson Pollock ook deed.

Extra informatie

Afmetingen 12 × 13 × 13 cm
Genre

Figuratief, Mensen, PopArt

Breedte (cm)

13

Hoogte (cm)

13

Kunstenaar

Herman Brood

Materiaal

Giethars

Andere suggesties…