We gaan ruimte maken dus profiteer 16 t/m 30 april van 20 % korting op kunstwerken in voorraad bij aankoop  in de winkel in Brielle. Informeer naar de voorwaarden.

Maleras kristalglas ‘Poseidon’

Handgemaakt in Zweden en gesigneerd. Kristallen sculptuur met beschilderd en gezandstraald motief.
Designer: Mats Jonasson

Afmetingen zijn 13 x 20 cm

 199,00

Beschrijving

Maleras kristalglas ‘Poseidon’

Maleras kristalglas ‘Poseidon’ is een gegoten kristallen sculptuur met beschilderd en gezandstraald motief.

De glasfabriek in Målerås werd opgericht in 1890, kort nadat de spoorlijn zijn weg had gevonden door de wildernis van de regio. Gustaf Holmqvist, een klerk uit Kosta, startte een glasfabriek voor de productie van vensterglas. Van de 20 medewerkers waren er veel glasblazers uit Noorwegen en Finland. Het fabrieksgebouw werd verplaatst van Johanstorp, een glasblazerij die onlangs gesloten was.

Op de plek waar vandaag de dag de Maleras Eekhoorn word gemaakt is een nieuwe glasfabriek gebouwd. De naam van het bedrijf was AB Strömsborgs Glassworks en werd opgericht op 29 december 1916. Al op 30 april 1917 brandde het houten gebouw af en moesten de 80 arbeiders een nieuwe fabriek bouwen, dit keer van steen. om toekomstige branden te voorkomen. Het gebouw is nog steeds in gebruik. De productie van huishoudelijke artikelen, sierglas en flessen begon in november 1917 weer en de zaken liepen de eerste jaren goed. In november 1922 ging het bedrijf failliet vanwege de diepe depressie in 1921-1922. In 1924 startte de productie opnieuw, nu met een meesterglasblazer van Orrefors, Gustav Rosander, als hoofd van het bedrijf. De glasfabriek was nu voor de helft in handen van de medewerkers en kreeg de naam AB Målerås Glassworks. Maleras glas is getrokken en gepolijst kristalglas al dan niet beschilderd of gezandstraald. De Målerås ‘Specht’ is ook kristalglas en gezandstraald.

POSEIDON – RULER OF THE ARCHIPELAGO The Greek god of the oceans. A god of enormous powers, Poseidon rules the seas, the rivers and the lakes. Art No 65165 Cast crystal sculpture with painted, engraved and sandblasted motif. Conscious of our environmental responsibilities, this sculpture has been hand-painted using organic colours. To preserve the beautiful finish of the piece, do not use strong cleaning agents and keep it away from strong direct sunlight. The product is handmade in Sweden and signed. Design Mats Jonasson Colour: Blue/beige WxH= 115×195 mms / 4,5×7,5”

In de vestiging in Oud-Beijerland hebben we nog meer Maleras glaskunst, zie de website ARTCONSILIO.

Maleras glas – Design glas – Kristalglas kunst – Glas kunst – Glassculpturen

Extra informatie

Afmetingen 12 × 20 cm
Breedte (cm)

12

Kunstenaar

Maleras kristalglas Zweden

Materiaal

Glas

Merk

Maleras

Hoogte (cm)

20

Genre

Figuratief, Mensen

Andere suggesties…