Aluart foto ‘Meisje met de parel’

Aluart foto ‘Meisje met de parel’  is een op aluminium afgedrukte foto van ‘Meisje met de parel’ ( van de schilder Vermeer ) en daarna voorzien van 3 speciale laklagen.

De afmetingen zijn 80 x 120 cm.

 

 375,00

Beschrijving

Aluart foto ‘Meisje met de parel’

Aluart foto ‘Meisje met de parel’ is een op aluminium afgedrukte foto van ‘Meisje met de parel’ ( van de schilder Vermeer ) en daarna voorzien van 3 speciale laklagen. Het is prachtig hoe een klassiek schilderij een nieuw leven krijgt op een moderne wijze. De foto is sterk vergroot waardoor de details van het meisje met de parel perfect naar voren komen. Het werk is voorzien van een aluminiumstrip aan de achterzijde waardoor het eenvoudig is op te hangen.

Meisje met de parel is een schilderij uit 1665-1667 van de Hollandse meester Johannes Vermeer. Het is uitgegroeid tot diens meest geliefde schilderij. Meisje met de parel kwam in 1902 in het bezit van het Mauritshuis in Den Haag. De afmetingen van het originele schilderij zijn 44 x 39 cm.

Meisje met de parel is het beroemdste schilderij van Vermeer. Het is geen portret, maar een ‘tronie’: een fantasiekop. Tronies beelden een bepaald type of karakter uit, in dit geval een meisje in exotische kledij, met een oosterse tulband en een onwaarschijnlijk grote parel in het oor.

Vermeer was de meester van het licht. Hier is dat te zien aan het zachte in het meisjesgezicht, de glimlichtjes op haar vochtige lippen. En aan de glanzende parel.

Extra informatie

Afmetingen 80 × 120 cm
Genre

Figuratief, Mensen, Fotografie

Breedte (cm)

80

Hoogte (cm)

120

Met/ zonder lijst

zonder lijst

Andere suggesties…